تدابیر طب سنتی برای درمان سینوزیت
سینوزیت غلبه سردی و بلغم به مغز میباشد. در طب سنتی روند درمان بر اساس نوع ترشحات مجاری تنفسی فوقانی تنظیم میشود. ترشحاتی که به حلق و مجاری تنفسی تحتانی ریخته می شود نزله نام دارد که به دو دسته نزله گرم و نزله سرد تقسیم میشود.
علائم نزله سرد و سینوزیت
نزله سرد با علائم مزمن شدن و عوارض سرماخوردگی مانند سینوزیت و برونشیت باکتریایی تطابق دارد و با ترشحات غلیظ به رنگهای سفید، زرد یا سبز تیره؛ همچنین با کسالت و سنگینی بدن بهویژه سنگینی سر، گرفتگی بینی، صدای تو دماغی همراه است.
تدابیر طب سنتی برای درمان سینوزیت
1.پوشانیدن سر و گرم نمودن آن با حوله گرم.
2. برای شروع زکام کمپرس گرم روی سر به وسیله پارچهای گرم و نمک داغ به طوری که بیمار گرمی آن را در مغز سر احساس کند، مفید است. برای اینکار مقداری نمک را در ظرفی ریخته، گرم نموده آن را را در یک کیسه ریخته و بر روی سر قرار دهید. نمک گرما را به مدت طولانی درخود نگه میدارد.
3. نوشیدن جوشانده ای از شوید، بابونه، بومادران، آویشن و مرزنجوش یا استنشاق آنها. هر 6 ساعت، یک قاشق غذاخوری از مخلوط نیمکوب مجموع داروها، در دو لیوان آب جوشانده شود و پس از صاف کردن استفاده گردد.
4. خوردن جوشاندهای از زوفا، ریشه شیرین بیان و انجیر نیز جهت نرمکردن سینه مفید است. هر 8 ساعت ، یک قاشق غذاخوری از مخلوط نیمکوب داروها با 5 عدد انجیر، در یک و نیم لیوان آب جوشانده، پس از صاف کردن، استفاده گردد.
5. جهت رفع گرفتگی بینی، روغنهای محلل مانند مرزنجوش، بابونه، شوید در بینی بچکانید.
6. مواد غذایی ترش و شور و هم چنین سرد و تر (بلغم زاها) را نخورید.
نکته: نباید از آبریزش بینی جلوگیری کرد مگر در اواخر بیماری، وقتی که مطمئن شدیم به سینه نریخته و آب بینی زیاد است.